dimarts, 30 de gener de 2018

DENIP

Avui, tota l'escola,  hem celebrat el DENIP (Dia Escolar de la No-violència i la Pau). Hem preparat decoració per l'escola, hem aprés cançons de la Pau i hem pintat el somriure per la Pau. 
Hem anant al Pati del Café Nou amb el nostres fillols i, juntament amb la resta de l'escola, hem llegit un manifest i hem cantat cançons per la Pau.

MANIFEST DELS ALUMNES DE L'ESCOLA BALMES PEL DENIP 2018
Hem vingut al Pati del Café Nou, un any més, per compartir tots plegats un dia molt especial. Un dia que només l'hauriem de recordar per pensar en una persona. Un home que va morir fa 70 anys. Un home bo i senzill, un home que ho va donar tot per als altres. Les seves accions eren un reflex del seu pensament. Era un home pobre, però el seu esperit era ric i bonadadós. Defensava per un igual homes i dones i només cercava el benestar comú. Un home que, com tots nosaltres, també desitjava la Pau, i va fer de la seva vida, una expressió del que pensava sobre la Pau.   Aquest home es deia Mohandas Gandhi.Cada any, el 30 de gener, es commemora arreu del món la seva mort, amb la celebració del Dia escolar de la Pau i la No-Violència. 
Però...
Malauradament, estem lluny de viure en un món de pau, perquè no hi pot haver pau si, encara, en molts punts del món, continua havent-hi tantes formes d'injustícia i de violència. Les guerres, els atemptats, els maltractaments, l'explotació en el treball, la destrucció del medi ambient, són situacions que estan molt lluny de resoldre els conflictes i no fan altra cosa que afavorir la pobresa i la marginalitat.
Per a totes les persones afectades, volem tenir des d'aquí un pensament de pau, de solidaritat i de tendresa. entre noslatres, amb els companys i companyes, de vegades també vivim situacions de manca de pau: quan som poc solidaris, quan no ajudem a un company o companya que ho necessita, quan menyspreem a un altre perquè ens creiem millors..., això és veritat, peró a l'escola ens ensenyen a dialogar, a compartir, a resoldre conflictes, a conviure plegats i a copsar les qualitats i virtuts que tots tenim i així poder sentir-nos millor.
Nosaltres, els nens i nenes de la nostra escola, demanem als qui no volen Paual món que refexionin molt, i pensin que amb respecte, comprensió i sobretot diàleg, tots podem conviure junts en un món on hi  hagi PAU.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada